fbpx

Inductie fornuizen

Sorteren op

Uw selectie wordt aangepast... Even geduld alstublieft.

Bent u op zoek naar een elektrisch fornuis, dan komt u al snel uit bij een inductie fornuis. Inductie is vergeleken met bijvoorbeeld een keramische kookplaat namelijk het meest zuinig in het verbruik. Een inductie fornuis valt daardoor in de meeste gevallen onder de energieklasse A. De toplaag van de kookplaat van het fornuis is gemaakt van zwart glas. Op de kookplaat zijn de kookzones met witte cirkels of strepen aangegeven. Bekijk ons aanbod inductie fornuizen online of kom langs in onze winkel in Apeldoorn.

Voordelen van een inductie fornuis

Koken op inductie heeft een groot aantal voordelen, zeker als u het met koken op gas vergelijkt. Het inductie fornuis werkt op elektriciteit. U hoeft bij een inductie fornuis dus geen rekening te houden met de plaats van de gasleiding in uw keuken. Uiteraard moet er wel een stopcontact in de buurt zijn dat speciaal aangesloten is voor het inductie fornuis. We noemen dit stopcontact ook wel een Perilex stopcontact. Een ander voordeel is dat de kookzone van het fornuis snel opwarmt, maar ook weer snel afkoelt. Hierdoor kunt u de temperatuur tijdens het koken nauwkeurig bijstellen.

Een inductie fornuis heeft een aantal ingebouwde veiligheidsvoorzieningen. Zo zijn de fornuizen uitgerust met speciale kinderbeveiliging. De kookzones verhitten bovendien alleen als er het gewicht van een pan op staat.

Verschillende soorten inductie fornuizen

U kunt op verschillende manieren op inductie koken. Zo zijn er losse kookplaten die u in het aanrechtblad van uw keuken installeert. Bij Elektro Witgoed Outlet kunt u echter een inductie fornuis kopen dat niet alleen een inductiekookplaat heeft, maar tevens voorzien is van een elektrische oven. Dit maakt het fornuis helemaal compleet.

De afmetingen van de diverse inductie fornuizen verschillen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een standaard breedte van 60 centimeter. Deze modellen hebben over het algemeen vier kookzones, voor verschillende maten pannen. Het is eveneens mogelijk om te kijken voor een breder model, zoals van 90 centimeter of 1 meter breed. Hier heeft u de beschikking over vijf kookzones. Deze inductie fornuizen bieden veel ruimte, ook om grotere pannen als een wok te gebruiken. De inductiefornuizen kunnen ingebouwd worden in uw keuken, maar er zijn eveneens modellen die losstaand zijn.

De functies van de inductie fornuizen

Er zijn veel verschillende modellen inductie fornuizen bij Elektro Witgoed Outlet verkrijgbaar. U heeft bijvoorbeeld de keuze tussen moderne, strakke fornuizen of een inductie fornuis met een klassiek uiterlijk.

Afhankelijk van het model dat u kiest, zit het bedieningspaneel van het inductie fornuis op de kookplaat zelf of aan de voorkant van het fornuis. U bedient het inductie fornuis door de tiptoetsen aan te raken. Voor extra verhitting, bijvoorbeeld als u graag met een wok kookt, kiest u voor een model met een boostfunctie voor de warmte. Of u gaat voor een fornuis waar de kookzones aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dat is handig als u een gerecht in een braadslee maakt. Voor het geval er onverhoopt oververhitting ontstaat, zit er een veiligheidsstop ingebouwd.

Een inductie fornuis kopen inclusief oven

Voor het bereiden van een complete maaltijd kiest u voor een inductie fornuis inclusief een elektrische oven. De vele uitvoeringen van de fornuizen die u bij Elektro Witgoed Outlet  kunt kopen, geven u veel keuze. Zo zijn er inductie fornuizen met een enkele oven. Er zijn tevens modellen met twee, drie of vier ovens. De opties die u hierbij heeft, variëren van een grill tot heteluchtoven.

Ook de ovens zijn van alle technische gemakken voorzien. Denk hierbij aan een digitale programmeerklok, een zelfreinigende functie of een systeem voor slow cooking.

Uw inductie fornuis kopen bij Elektrowitgoedoutlet.nl.

Bij Elektro Witgoed Outlet vindt u inductie fornuizen voor iedere kookstijl en elke keukeninrichting. Bestel uw inductie fornuis online en laat deze thuisbezorgen.

Contact opnemen met Elektro Witgoed Outlet

Heeft u vragen over een van onze inductie fornuizen? Kom dat gerust eens langs in onze showroom in Apeldoorn of neem contact met ons op via 055-3016266 of info@elektrowitgoedoutlet.nl. We denken graag met u mee.

Contactgegevens

Elektro Witgoed Outlet
De Rotstuin 22
7325 GC Apeldoorn

T: 055-3016266
E: info@elektrowitgoedoutlet.nl

Openingstijden

Maandag:  10.00 – 19.00 uur
Dinsdag:  10.00 – 19.00 uur
Woensdag:  10.00 – 19.00 uur
Donderdag:  10.00 – 19.00 uur
Vrijdag:  10.00 – 21.00 uur
Zaterdag:  09.00 – 17.00 uur
Zondag:  gesloten

Scroll naar boven